Diensten

Training
Basistraining
Deze training van 3 dagen is enerzijds gericht op het uitleggen van de methodiek Driehoekskunde en anderzijds gericht op het koppelen van deze theorie aan de praktijk. Er wordt gewerkt op basis van zelf ingebrachte casuïstiek.
Training Driehoeksbegeleiding
Binnen deze training van 3 dagen wordt extra aandacht besteed aan het ondersteunen van individuele driehoeken die moeizaam verlopen . Er is aandacht voor consultatie, het ondersteunen van zorgteams en het begeleiden van Driehoekstrajecten. Enige basiskennis van Driehoekskunde is vereist voor deze training.
Na de training volgen een aantal intervisie bijeenkomsten om ervaringen te delen, hiervan te leren en verworven vaardigheden te borgen.
Train-de-trainer
De basistraining kan worden aangevuld met het ontwerpen van een eigen trainingsprogramma en presentatie. Hierdoor kan de training binnen de organisatie worden aangeboden door eigen trainers. De train-de-trainer wordt alleen in-company aangeboden.
Na de training volgen een aantal intervisie bijeenkomsten om ervaringen te delen, hiervan te leren en verworven vaardigheden te borgen.
Organisaties kunnen er ook voor kiezen om Driehoekskunde op te verweven in hun huidige trainingsaanbod. Om dit te realiseren bieden we een maatwerk traject aan zodat we samen kunnen kijken hoe dit te realiseren is.
Begeleiding
Starttraject
Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van nieuwe driehoeken. Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van een nieuwe woon- of werklocatie of het starten van een nieuwe school / klas.
Bij nieuwe driehoeken kan het van grote meerwaarde zijn om bij de start al stil te staan bij de onderlinge samenwerking, de verbinding en de wederzijdse verwachtingen. Het Starttraject helpt de nieuwe driehoeken tot elkaar te komen.
Onderdelen van dit traject zijn het uitleggen van de methodiek Driehoekskunde aan alle betrokkenen en ervoor zorgen dat iedereen dezelfde taal spreekt in de samenwerking. Ook is er een half jaar na de start van de samenwerking een follow-up moment.
Driehoeksbegeleiding
Deze vorm van begeleiding is gericht op het ondersteunen van 'de driehoek in nood'.
Tijdens dit traject wordt er met elkaar gekeken naar hoe men (weer) samen kan werken.
De vorm en duur van een dergelijk traject hangt erg af van de situatie waarin de driehoek zich bevindt.
Ieder traject begint met individuele gesprekken met de ouders en professionals. Op basis van deze gesprekken wordt een vervolgtraject vastgesteld.
Binnen dit vervolg passeren verschillende bijeenkomsten de revue. Er wordt begonnen met bijeenkomsten voor de professionals omdat zij, met het oog op 'de volgorde' als eerste aan zet zijn.
Hierna kan bepaald worden of gezamenlijke bijeenkomsten ook nog een meerwaarde hebben in het verbeteren van de samenwerking.



Presentatie
Een presentatie is vaak de eerste kennismaking met de methodiek van Driehoekskunde.
Tijdens de presentatie wordt de theorie van Driehoekskunde uitgelegd en toegelicht met, al dan niet zelf ingebrachte, praktijkvoorbeelden.
Er zijn diverse aanleidingen om een presentatie aan te vragen:
-
Start van een nieuwe locatie
-
Een symposium
-
Een studiedag
-
Een ouderavond
-
Een themabijeenkomst